Кокосовий цукор
- В наявності
- Код: 461
45 ₴/100 г
- +380 (96) 693-93-54
- +380 (96) 797-14-22
Країна виробник: Індонезія
Сфера застосування: Кокосовий цукор додають при випіканні, в гарячі напої, каші, десерти, морозиво, коктейлі, карамель, цукерки.
Опис: Кокосовий цукор отримують з нектару кокосової пальми. Щоб його добути квітучі нирки пальми надрізають і збирають поточний з них сік. Сік називають тубою або пуншом. Це солодка біла рідина, яка виділяється в обсягах до 2 літрів на добу.
Сік кокосової пальми нагрівають під сонцем у великих відкритих ємностях до тих пір, поки не утвориться густий сироп. Потім його охолоджують в тіні. При охолодженні сироп кристалізується. Кристали цукру сушаться, просіваються і упаковуються. За зовнішнім виглядом цукор являє собою маленькі гранули коричневого кольору. Смак і аромат карамельний.
До складу кокосового цукру входять білки, вуглеводи (до 86,91% сахарози, 2,7% фруктози і 1,88% глюкози), а також мінеральні елементи (фосфор, азот, калій, кальцій, натрій, магній, залізо), вітаміни С, В2, В3, В6, 16 амінокислот.
Одним з найважливіших достоїнств кокосового цукру вважається його низький глікемічний індекс - 35 (в два рази нижче, ніж у білого цукру). Кокосовий цукор засвоюється повільніше, ніж звичний нам білий, і служить відмінним джерелом енергії, будучи складним вуглеводом. Такий продукт не викликає гіперглікемії, а значить рекомендований для раціону людей, які страждають на цукровий діабет.
Використовують цукор в пропорції 1:10, тобто корисніше покласти 10 г кокосового цукру, замість 1 г рафінованого цукру.
Терміни та умови зберігання: Зберігати 3 роки в сухому прохолодному місці.
- Ціна: 45 ₴/100 г