Желатин
- В наявності
- Код: 456
80 ₴/100 г
- +380 (96) 693-93-54
Країна виробник: Україна
Сфера використання:
- в медицині як джерело білків для лікування різних порушень харчування;
- в фармакології - для виробництва капсул і супозиторіїв;
- в харчовій промисловості для виготовлення кондитерських виробів - желе, мармеладу та ін.
Опис: Желатин - це харчовий продукт, одержуваний шляхом переробки кісток великої рогатої худоби і представляє собою суміш білкових речовин. Прийнято кілька класифікацій желатину в світі. Сила желатину вимірюється в Блума (bloom, в честь творця Оскара Блума). Найчастіше зустрічається желатин з силою 125-265 блум.
Рекомендації до застосування: Желатин попередньо замочити в холодній воді. Чим вона холодніше, тим менше ймовірність, що почнеться руйнування протеїну в желатині, і загубиться частина його сили. Найбезпечніше використовувати крижану воду або воду з кубиками льоду. Порошковий желатин замочується в пропорції 1: 6. Тут підійде будь-яка невелика тара. Желатин повинен як би потонути у воді.
Желатин повинен взяти всю воду (набрякнути). При цьому в чашці залишиться пухка маса без видимих ознак вільної води. Цю кашку додають в масу.
Для того, щоб запустити желатин, його потрібно ввести в масу з температурою від 50-60 градусів. У цій температурі він почне з'єднуватися з вологою в складі маси. Це називається розпустити желатин. Маси, в який введено желатин не можна кип'ятити, це буде руйнувати властивості желатину стабілізувати (виняток - термостабільний желатин).
Терміни та умови зберігання: Зберігати 3-5 років в сухому, темному місці.
- Ціна: 80 ₴/100 г