Псиліум
- В наявності
- Код: 1806
120 ₴/100 г
- +380 (96) 693-93-54
Країна виробник: Індія
Сфера застосування: Псиліум часто використовують люди, які дотримуються безглютенової дієти, додаючи його в тісто замість борошна. Не маючи ні смаку, ні запаху, він не зіпсує випічку.
Клейковина, що міститься в волокні подорожника, надає тісту еластичність, пористість, легкість, допомагає йому тримати форму. Він також використовується як загусник для приготування овочевих оладок і м'ясних котлет.
Опис: У цього продукту існує досить багато назв: найпоширеніше - псілліум, а також іспагол, ісфагула. По суті ж це - лушпиння насіння подорожника блошного, який на латині називається псілліум. Відмінною особливістю псілліума є те, що він практично повністю (на 80-85%) складається з клітковини (близько 70% якої становить розчинна), яка при контакті з водою перетворюється в м'який гель. Проходячи по шлунково-кишковому тракту, цей гель обволікає його стінки, захищаючи їх від пошкоджень, загальмовує всмоктування жирів, а також захоплює і виводить з організму накопичені шлаки, токсини і інші непотрібні організму речовини. При цьому створюються сприятливі умови для розвитку корисної мікрофлори кишечника.
При цьому в псиліума практично відсутні засвоювані вуглеводи. Цей факт є суттєвою перевагою псілліума.
Рекомендації до застосування: Перед тим, як додавати волокно в тісто, замочіть його в воді, молоці, кефірі та дайте набрякнути.
Терміни та умови зберігання: Зберігати 2 роки в сухому місці при температурі 10 ° С - 24 ° С.
Користувальницькі характеристики | |
---|---|
Вага | від 100 г |
- Ціна: 120 ₴/100 г