Рецепт майонезу
Майонез, приготовлений вдома, смачний і набагато корисніше магазинного. А якщо в нього додати часниковий порошок, то вийде ще й легкий часниковий відтінок. Чому не свіжий? Тому, що свіжий переб'є весь смак і запах, і буде нав'язливо домінувати в будь-якому блюді, де буде майонез.
При приготуванні майонезу є обов'язкове правило🏼- всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Отже, інгредієнти для майонезу:
2 жовтки;
2 чайних ложки гірчиці;
300 мл рослинного масла;
1 столова ложка цукру;
1 чайна ложка солі;
3 столових ложки лимонного соку;
0,5 чайної ложки часникового порошку.
Для приготування майонезу в домашніх умовах можна використовувати як занурювальний блендер, так і звичайний віночок.
Желтки, горчицу, соль, сахар и чесночный порошок положить в чашу блендера или в глубокую миску. Взбить до однородного состояния. Далее следует осторожно вводить растительное масло. Первых 3 раза масло стоит вводить по одной капле, хорошо при этом вымешивая всю массу. Это тоже является очень важным условием, для того что бы желтки постепенно соединились с маслом ( то есть достигли гомогенизированного состояния). С каждым разом количество масла можно увеличивать, но при этом не забывать хорошо вымешивать. Після того, як було введено все масло, маса буде дуже густий, потрібно додати лимонний сік. І добре збити. Маса значно посвітлішає і стане повітряної. Якщо майонез виходить густий, можна додати кип'ячену воду кімнатної температури ― спочатку одну столову ложку, а далі то кількість що необхідно для досягнення потрібної консистенції.
Готовий домашній майонез зберігатися в холодильнику не більше 72 годин.
Приємного апетиту!
При приготуванні майонезу є обов'язкове правило🏼- всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Отже, інгредієнти для майонезу:
2 жовтки;
2 чайних ложки гірчиці;
300 мл рослинного масла;
1 столова ложка цукру;
1 чайна ложка солі;
3 столових ложки лимонного соку;
0,5 чайної ложки часникового порошку.
Для приготування майонезу в домашніх умовах можна використовувати як занурювальний блендер, так і звичайний віночок.
Желтки, горчицу, соль, сахар и чесночный порошок положить в чашу блендера или в глубокую миску. Взбить до однородного состояния. Далее следует осторожно вводить растительное масло. Первых 3 раза масло стоит вводить по одной капле, хорошо при этом вымешивая всю массу. Это тоже является очень важным условием, для того что бы желтки постепенно соединились с маслом ( то есть достигли гомогенизированного состояния). С каждым разом количество масла можно увеличивать, но при этом не забывать хорошо вымешивать. Після того, як було введено все масло, маса буде дуже густий, потрібно додати лимонний сік. І добре збити. Маса значно посвітлішає і стане повітряної. Якщо майонез виходить густий, можна додати кип'ячену воду кімнатної температури ― спочатку одну столову ложку, а далі то кількість що необхідно для досягнення потрібної консистенції.
Готовий домашній майонез зберігатися в холодильнику не більше 72 годин.
Приємного апетиту!
- Що ж це таке, цей агар-агар?Кінцевий продукт водоростей, агар-агар, використовують у відомих для всіх солодощах.Що ж це таке, цей агар-агар?